Възможности за младежи в Румъния

Румъния е от големите страни в Европа. Столицата й е Букурещ, а официалният език е румънският. Страната предоставя много възможности за чужденци, а и не само. Има много програми за младежки обмени, доброволчески дейности, семинари, обучения и различни неформални обучителни програми.

Прочети още: Възможности за младежи в Румъния

Академия за лидери на "AIESEC и Заедно в час" - Русе

На 20 октоври от 16.00 ч в зала 2.101 на Русенски университет AIESEC и Заедно в час организират обучение за студенти с лидерски потенциаля които искат да се развиват и да вдъхнивяват другите с идеите си. Всички желаещи да участват трябва да се регистрират на този сайт http://goo.gl/forms/gdlpy2Kgm3

Публикуваме поканата за събитието

Прочети още: Академия за лидери на "AIESEC и Заедно в час" - Русе

МИКЦ Русе организира обучение на тема "Възможности за реализиране и участие в младежки проекти"

На 31 август от 10.30 часа Младежки информационно консултантски център Русе организира обучение за младежи на тема "Възможности за реализиране и участие в младежки проекти". Основните тема на обучението са свързани с писане и реализиране на младежки проекти,  възможности за финансиране, споделяне на добри практики. Участниците ще се запознаят с възможностите за младежка мобилност по програма "Еразъм +", както и с националната програма за младежта. Желаещите да се запишат за участие могат да го направят, като изпратят трите си имана, години и телефон на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Организаторите ще се свържат с всички заявили желание за участие.

 

КАНДИДАТСТВАЙ ПО ПРОГРАМА „ЗНАНИЯ ЗА УСПЕХ“ 2015-2016

През учебната 2015-2016 година, за четвърти пореден път ФРГИ ще подкрепи средните училища чрез техните училищни настоятелства да превърнат библиотеките в място, стимулиращо желанието за учене и да осигурят възможности за кариерно ориентиране и развитие на учениците от горен курс на обучение. Тази година фокус на програмата е създаването на електронни библиотеки и инициативи в областта на STEM (Science Technology Engineering and Mathematics – Наука, Технология, Инженерство и Математика).

През последните три години близо 15 000 гимназисти от  икономически изостанали региони на страната получиха равен достъп до образователен и информационен ресурс, участваха в различни образователни инициативи и подобриха представянето си в училище, благодарение на програма „Знания за успех“ на ФРГИ с финансовата подкрепа на SAP Labs България.

Прочети още: КАНДИДАТСТВАЙ ПО ПРОГРАМА „ЗНАНИЯ ЗА УСПЕХ“ 2015-2016

Европейска фондация подкрепя младежки проекти

Европейската младежка фондация (ЕМФ) е основана от Съвета на Европа, за да осигурява финансова подкрепа за европейски младежки дейности като сътрудничеството между младите хора в Европа, дейности, свързани с мира, разбирателството, уважението на човешките права, демокрацията, толерантността и солидарността. 

ЕМФ осигурява финансова подкрепа на следните видове дейности, изпълнявани от младежки организации или мрежи, или от организации, чиято дейност е свързана с работата на Съвета на Европа в областта на младежките политики:

Прочети още: Европейска фондация подкрепя младежки проекти

Joomla templates by a4joomla