Младежки парламент приемат нови хора и започват усилена подготовка на новите си инициативи

Интересни инициативи и кампании подготвят младежите от Младежки парламент през следващите месеци. В първите две недели на месец октомври те се събират в младежкия дом и в продължение на часове обсъждат свои идеи за инициативи и планират събития и кампании.  Най-интересните до момента са подготовката на инициативата " Time to  move" и традиционното Хелоуин парти. 

Прочети още: Младежки парламент приемат нови хора и започват усилена подготовка на новите си инициативи

Психотренинг по повод Деня на психичното здраве

Днес, по повод денят на психичното здраве, беше обявен свободен достъп до всички желаещи младежи от град Русе на възраст от 16г до 29г. за участие в психотренинг. Той се проведе в зала на ОМД от 11 до 13ч. и беше на  тема: ”Моето психично здраве. Самооценка. Видове. Заболявания и  последици върху качеството на живот.” 

Психотренингът премина в две части:

•Лекционна част: психологът разясни що е самооценка, видове, стрес, психично здраве. Начини за превенция.

•Ролеви игри: Създаването на персонаж (Character creation)

Прочети още: Психотренинг по повод Деня на психичното здраве

С множество инициативи започна новия творчески сезон на МИКЦ Русе

В интересни доброволчески инициативи ще се включат доброволци от Младежки парламент в предстоящите дни. Преди два дни доброволци  от Младежки парламент се събраха в МИКЦ Русе и обсъдиха своето участие в следните доброволчески инициативи „Да изчистим България“, „Стара хартия за нова книга, спортния маратон Русе – Гюргево и фестивала за детско и младежко творчество „Всемир на таланти“.  Младежите решиха да почистват детски площадки в кварталите Дружба -3 и Възраждане, като част от инициативата „Да изчистим България“, ще помогнат при стартирането на втория маратон Русе –Гюргево, който тази година ще тръгне от Русе, а в неделния ден всички заедно ще вземат участие в инициативата "Стара хартия за нова книга" и във фестивала „Всемир на таланти“, където са подготвили интересна работилничка „Откриватели на съкровища“.

Групова консултация на младежи за предстоящ проект в Унгария

На 11 септември 2017 година консултантът към МИКЦ- Русе по национални и европейски младежки програми и младежка мобилност - Мина Маринова, проведе групова консултация на осемнадесет годишни младежи, които ще участват в младежка мобилност в Унгария.

Какво им беше обяснено и какви теми засегна консултацията?

Прочети още: Групова консултация на младежи за предстоящ проект в Унгария

„Идеалният чужденец” разискваха в Германия

Група младежи от се завърнаха от младежки обмен по програма „Еразъм+“ в Германия, който се състоя от 29 август до 7 септември в град Хановер в партньорство със Сдружение "Вдъхновение". Темата на младежкия проект „Идеалният чужденец” бе интеграцията на чужденците. В рамките на 10 дни младежи от България, Гърция, Португалия, Гърция, Тунис и Египет участваха в различни дискусии и ролеви игри, които имаха за цел да  представят най-добрия начин за интеграция на чужденците в местната общност. В рамките на проекта участниците имаха възможност да представят ситуацията в собствените си страни, като във всяка от тях проблема с интеграцията на чужденците и бежанците е различна. Участието на млади хора от различни страни и култури в този проект бе възможност за среща на различни гледни точки по темата, опознаване на нови култури, премахване на стереотипи и предразсъдъци. Всяка група представи своята държава, на специално подготвените междукултурни вечери, като случайно или не българската вечер бе на националният празник на България – 6 септември. Русенските младежи представиха интересни филми за България и Русе, различни празници и обичаи, храни, а в края на вечерта научиха всички да танцуват български хора.

Прочети още: „Идеалният чужденец” разискваха в Германия

Joomla templates by a4joomla